Gezochten & gevonden

VRT zoekt beeldmateriaal over Wereldoorlog I

In het kader van de herdenking van WOI werkt de VRT aan de realisatie van een reeks documentaires met als titel “De Allerlaatste Getuigen”. Ongeveer twee jaar geleden werden al meer dan 100 mensen geïnterviewd die als kind bewust de oorlog hebben meegemaakt. Deze getuigenissen dienen als basis voor de reeks van acht afleveringen waarin de sociale beleving van de kinderen en hun families centraal staat. De VRT zou deze boeiende getuigenissen graag aanvullen met passend fotomateriaal.

In de eerste plaats is de VRT op zoek naar foto’s van kinderen en hun familie genomen in de periode vlak voor, tijdens of direct na de oorlog. Dit beeldmateriaal dient rechtenvrij te zijn. De VRT kan zelf instaan voor het scannen van de foto’s. Er zal dan een afspraak met de eigenaar gemaakt worden en de foto’s kunnen ter plaatse ingescand worden.

Tot september kunt u contact opnemen met Olga Deckers | olga.deckers@vrt.be of Dirk Haegemans | dirk.haegemans@vrt.be

U kan ook beroep doen op onze 'vliegende erfgoedmedewerker' Magda Mellaerts | erfgoedbank@tielt-winge.be
Datum van het bericht: vrijdag 04 mei 2012
Recent gezocht & gevonden

Wens je mee te werken... ?

Heb je zelf nog oude prentkaarten, of schatten op zolder waarmee je iets wil doen? Of heb je nog een leuk verhaal? Of kan je iets meer vertellen over reeds geposte items op deze erfgoedbank ? Schrijf je dan in als medewerker van deze erfgoedbank. werk mee