Gezochten & gevonden

te koop: Flarden van de Grooten Oorlog in het hart van het Hageland

cover Flarden van de Grooten Oorlog

Exact 100 jaar na de aanslag in Sarajevo op de Oostenrijkse troonopvolger Franz-Ferdinand presenteert de gemeente Tielt-Winge een lijvig boek over onze regio en onze soldaten.

Verbondenheid
Het opzet van het boek is om onze verbondenheid uit te drukken met onze burgers en militairen die een eeuw geleden een orkaan van geweld doorstonden. Meer dan vijftig Tielt-Wingenaars sneuvelden tijdens WOI. Zij verdienen dat er aan hen en aan degenen die meer geluk hadden een historisch boek wordt gewijd.


In meer dan zeshonderd bladzijden wordt getoond hoe de toenmalige vier dorpen (Houwaart, Sint-Joris-Winge, Tielt en Meensel-Kiezegem) en haar inwoners het oorlogsgeweld trotseerden. Daarnaast krijgt men een algemene kijk op de gebeurtenissen in het ruime Hageland en de ganse geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.


Auteurs
Danny Cortoos, René De Keyzer, Rigo Janssens, Johan Massart, Jo Peeters, Louis Vander Meeren, Trifon Vanhentenryk en Kurt Yskout werkten sinds 2012 aan dit oorlogsboek.


Te koop
Het boek kan in verschillende gemeentelijke gebouwen worden aangekocht voor 30 euro.
Wie het wil laten verzenden, kan dit bestellen via de webwinkel van de erfgoedbank.
Men krijgt dan automatisch per e-mail een betalingsuitnodiging.
Na ontvangst van het bedrag (boek + verzendingskosten) zorgen we voor de verzending.

Datum van het bericht: maandag 16 juni 2014
Recent gezocht & gevonden

Wens je mee te werken... ?

Heb je zelf nog oude prentkaarten, of schatten op zolder waarmee je iets wil doen? Of heb je nog een leuk verhaal? Of kan je iets meer vertellen over reeds geposte items op deze erfgoedbank ? Schrijf je dan in als medewerker van deze erfgoedbank. werk mee